Къщи Кали

Къщи Кали са разположени в сърцето на Родопа планина, на брега на язовир Батак ведно с вилното селище „Баташки хан“, в живописнатаместност Цигов чарк. Разположението му създава идеални  условия за развитие на риболовен, ловен, селски и високопланински туризъм, както иза водни спортове. Невероятните гледки, които откриват язовира и планината са запленителни при залез слънце, независимо дали те са запечатани в обектива на някой фотоапарат от борда на лодката през лятната прохлада или от билото на планината, спускайки се със ски или шейни по скърцащият сняг.Къщи Кали са разположени в сърцето на Родопа планина, на брега на язовир Батак ведно с вилното селище „Баташки хан“, в живописната местност Цигов чарк. 

Разположението му създава идеални условия за развитие на риболовен, ловен, селски и високопланински туризъм, както и за водни спортове. Невероятните гледки, които откриват язовира и планината са запленителни при залез слънце, независимо дали те са запечатани в обектива на някой фотоапарат от борда на лодката през лятната прохлада или от билото на планината, спускайки се със ски или шейни по скърцащият сняг.

Къщи Кали са две на брой, на територията им има безплатен WiFi и закрит
басейн. Къщите всяка по отделно предоставят огромни тераси с прекрасна
гледка на която има външно барбекю, маса със столове.

Местността „Цигов Чарк“

Местността Цигов Чарк е неповторима и единствена в България със съчетание на надморска височина от 1150 м., борова гора, ски писти и язовир около който се простират тучни ливади. Този курорт е новата „ПЕРЛА“ на България.
„Цигов чарк“ се намира на 6 км. от град Батак, на 7 км.от Ракитово и на 15км от Велинград на 42 км от Пазарджик и на 65 км. от Пловдив и от град София – 150 км. В околностите на местността „Цигов Чарк“ може да си наберете гъби или да съберете и изсушите билки за чай през студените и дълги зимни дни. Чудесно сладко може да приготвите от диви ягоди и къпини, стига да имате търпение да си ги наберете в достатъчно количество. Курорта предлага туристически маршрути. В близост се намират язовир Широка Поляна, язовир Васил Коларов, Беглика, пещера Снежанка.