Вилно селище "Баташки хан"

За нас

“Баташки хан“ е вилно селище, което разполага с четири къщи с различен капацитет. Селището е под постоянно видеонаблюдение и гарантира за охраната на територията на обекта – както за хората, така за техните вещи и автомобили. Всяка къща предоставя място за паркиране на автомобили, безжичен интернет, както и самостоятелни външни барбекюта. Всички къщи са оборудвани с необходимата посуда за една незабравима почивка.

Селището разполага със закрит плувен басейн, детска площадка с люлки и пързалка, батут за скачане.

zabelezhitelst 1

Местоположение

Разположението на вилно селище “Баташки хан” създава идеални условия за развитие на риболовен, ловен, селски и високопланински туризъм, както и за всички видове водни спортове. Невероятните гледки, които откриват язовира и планината, са запленителни при залез слънце, независимо дали те са запечатани в обектива на някой фотоапарат от борда на лодката през лятната прохлада, или от билото на планината, спускайки се със ски или шейни по скърцащия сняг.

Местността
Цигов Чарк

Местността Цигов Чарк е неповторима и единствена в България със съчетание на надморска височина от 1150 м, борова гора, ски писти и язовир, около който се простират тучни ливади. Този курорт е новата перла на България. Цигов чарк се намира на 6 км от град Батак, на 7 км от Ракитово, на 15 км от Велинград на 42 км от Пазарджик, на 65 км от Пловдив и на 150 км от София. В околностите на местността Цигов Чарк може да си наберете гъби или да съберете и изсушите билки за чай през студените и дълги зимни дни. Чудесно сладко може да приготвите от диви ягоди и къпини, стига да имате търпение да си ги наберете в достатъчно количество. Курортът предлага туристически маршрути. В близост се намират язовир “Широка Поляна”, язовир “Васил Коларов”, Беглика, пещера Снежанка.

46157_dc38d9479dee