Баташки хан

За нас

Вилното селище „Баташки хан“ е разположено в сърцето на Родопите, на 350 м. от брега на язовир Батак. Където се намира добре известният на туристи и рибари курорт Цигов чарк. В това райско кътче може да се насладите на красотата и кристално чистият въздух на Родопите.

Веднъж посетили Родопите ще останете завинаги омагьосани от неповторимото очарование на този приказен свят.

Разположението на Вилно селища Баташки хан създава идеални условия за развитие на риболовен, ловен, селски и високопланински туризъм, както и за всички видове водни спортове. Невероятните гледки, които откриват язовира и планината, са запленителни при залез слънце, независимо дали те са запечатани в обектива на някой фотоапарат от борда на лодката през лятната прохлада или от билото на планината, спускайки се със ски или шейни по скърцащият сняг.

„Баташки хан“ е вилно селище което разполага със седем къщи с различен капацитет. Селището е под постоянно видеонаблюдение и гарантира за охраната на теритирията на обекта както за хората така за тяхните вещи и автомобили. Всяка къща предоставя място за паркиране на автомобили, безжичен интернет, както и самостоятелни външни барбекюта, всички къщи са оборудвани с необходимите посуда за една незабравима почивка.

Местността „Цигов Чарк“

Местността Цигов Чарк е неповторима и единствена в България със съчетание на надморска височина от 1150 м., борова гора, ски писти и язовир около който се простират тучни ливади. Този курорт е новата „ПЕРЛА“ на България.
„Цигов чарк“ се намира на 6 км. от град Батак, на 7 км.от Ракитово и на 15км от Велинград на 42 км от Пазарджик и на 65 км. от Пловдив и от град София – 150 км. В околностите на местността „Цигов Чарк“ може да си наберете гъби или да съберете и изсушите билки за чай през студените и дълги зимни дни. Чудесно сладко може да приготвите от диви ягоди и къпини, стига да имате търпение да си ги наберете в достатъчно количество. Курорта предлага туристически маршрути. В близост се намират язовир Широка Поляна, язовир Васил Коларов, Беглика, пещера Снежанка.